Home Visie Werkwijze Amaranthtuinen Contact
 
Tuin 1

Beweeg de cursor naar een kleine foto om deze in het groot te bekijken.

Situatie
Hoekwoning (2-onder-1-kap).
De kavel loopt in een schuine lijn als een parallellogram naar achter.

Wensen
Gezellige achtertuin met veel water.
Terras dat aansluit bij woonkamer.
Erfafscheiding afwisselend dicht en transparant.


Ontwerp
Vanuit de woonkamer kijk je over een lange streep water, die aan het einde gereflecteerd wordt in een spiegel. Door de weerspiegeling lijkt het of het water ‘eindeloos’ doorloopt.

Het terras bij huis begint met tegels van 40x40 cm;  de voegen tussen de tegels in de woonkamer lopen door in die van de tegels van het terras.

In het midden van het ‘pad’ naar achter staat een haagblok met een boom erin, zodat het zicht naar achter deels belemmerd wordt, waardoor de tuin groter lijkt. Een langwerpige vijver doet mee in het patroon van de banen en kan overgestoken worden via stapstenen in het water. Als inleiding op de vijver staat aan weerszijden van ‘het pad’ een groep bamboes. Deze hebben tevens een coulissevormende werking.

Achter in de tuin is een tweede terras gemaakt. Om vrij te kunnen zitten is de erfscheiding hier dicht. Iets voor het einde van de tuin buigt het scherm naar binnen om samen met een hoge haag achterin een sluisje te vormen dat toegang geeft tot het achterliggende plantsoen.

Aanleg
De tuin is aangelegd door een hoveniersbedrijf.
 Dit hoveniersbedrijf heeft ook het beplantingsplan gemaakt.